Peikko jätti markkinaoikeuteen kanteen Anstarin toiminnasta

Peikko Group Oy on tänään tehnyt markkinaoikeudelle kanteen Anstar Oy:n A-BEAM-tuotteen S-tyypin palkista. Kanteessaan Peikko pyytää voimassa olevaan patenttiinsa ja voimassa olevaan EU-tavaramerkkioikeuteensa vedoten markkinaoikeutta kieltämään Anstar Oy:ltä mainitun tuotteen valmistuksen, myynnin ja markkinoinnin.

”Peikko pyytää nyt markkinaoikeudelta ratkaisua asiassa, jossa Peikko arvioi, että sen voimassa olevia tuoteoikeuksia on loukattu. Näin toimii jokainen yritys, joka panostaa omaan tuotekehitykseensä ja omiin oikeuksiinsa. Tuotekehitystiimissämme on yli 30 työntekijää ja tuotekehityskulumme ovat olleet viime vuosina 5-6 miljoonan euron tasolla. Ei voi olla mahdollista, että yksi yritys kehittää tuotteitaan ja toinen yritys korjaa hedelmät – oikeuksistaan on pidettävä kiinni”, toteaa Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy
Puh. +358 50 384 3001, sähköposti [email protected]

Peikko Group lyhyesti: Peikko Group Oy on johtava teräsbetonielementti- ja paikallavalurakenteisiin tarkoitettujen matalien välipohjarakenteiden ja liitososien sekä tuulienergiaratkaisujen toimittaja. Peikon innovatiiviset ratkaisut tarjoavat nopeampaa, turvallisempaa ja tehokkaampaa suunnittelua ja rakentamista. Peikolla on myyntitoimistoja yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja tuotantoa yhdessätoista maassa ympäri maailmaa. Vuonna 2019 Peikon liikevaihto oli 231 miljoonaa euroa. Peikko on perheyritys, jonka palveluksessa on yli 1 800 ammattilaista. Vuonna 1965 perustetun Peikon pääkonttori sijaitsee Lahdessa. Lisätietoja: www.peikko.com.