Peikko ja ZECH saivat paloluokituksen DELTABEAM®- ja CREE-välipohjaratkaisulleen

Peikko Group Oy ja saksalainen rakennusyhtiö ZECH Bau Holding GmbH jatkavat menestyksekästä yhteistyötään. Kumppanit toteuttivat yhteiset palotestit välipohjajärjestelmällä, joka koostuu ZECH:n tytäryhtiön, CREE Deutschland GmbH:n puu-betonihybridilaatasta ja Peikon DELTABEAM®-liittopalkeista. Viralliset testit olivat tarpeen, sillä vastaavaa ratkaisua ei ole aiemmin palotestattu.

Testauksen suoritti tunnettu tsekkiläinen palotestauslaitos, PAVUS, joka myönsi ratkaisulle REI120-paloluokituksen erinomaisten tulosten ansiosta. Se tarkoittaa, että välipohjaratkaisu säilyttää palotilanteessa kantavuutensa, tiiviytensä ja eristävyytensä 120 minuuttia, mikä tarjoaa välipohjaratkaisulle uusia käyttömahdollisuuksia.

”On yhtiöitä, jotka puhuvat ja niitä, jotka puhuvat ja tekevät. Olen iloinen, että meillä on aito käytännön yhteistyö ZECH:n ja CREE:n kanssa. Tämän kumppanuuden ansiosta voimme molemmat yhdistää omat vahvuutemme ja luoda synergioita, jotka edistävät sekä kasvua että markkinoiden laajentumista. Yhteisellä välipohjaratkaisullamme on merkitystä myös globaalilla tasolla”, sanoo Topi Paananen, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja.

"Olemme tyytyväisiä palotestien tuloksiin ja myönnettyyn paloluokitukseen, mikä lisää luottamusta järjestelmään ja vahvistaa sen asemaa markkinoilla. Olemme myös iloisia voidessamme jatkaa menestyksekästä yhteistyötämme Peikon kanssa. Tuomme tämän välipohjajärjestelmän markkinoille kumppaneina”, toteaa Andreas Schimmelpfennig, CREE Deutschland GmbH:n toimitusjohtaja. 

 

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy
Puh. +358 50 384 3001, sähköposti [email protected]

Christian Gerke, toimitusjohtaja, Peikko Deutschland GmbH
Puh. +49 170 165 4736, sähköposti [email protected]

Andreas Schimmelpfennig, toimitusjohtaja, CREE Deutschland GmbH
Puh. +49 171 277 5386, sähköposti [email protected]

 

Peikko Group lyhyesti

Peikko Group Oy on johtava elementti- ja paikallavalurakenteisiin tarkoitettujen matalien välipohjarakenteiden ja liitososien toimittaja. Peikon innovatiiviset ratkaisut tarjoavat turvallisempaa, tehokkaampaa ja vastuullisempaa suunnittelua ja rakentamista. Peikolla on myyntitoimistoja yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja tuotantoa 12 maassa ympäri maailmaa. Vuonna 2023 Peikon liikevaihto oli 262 miljoonaa euroa. Peikko on perheyritys, jonka palveluksessa on noin 2 000 ammattilaista, joista Suomessa noin 350. Peikko on perustettu vuonna 1965 ja pääkonttori sijaitsee Lahdessa. Lisätietoja: www.peikko.com.     

 

Zech Group SE in brief

The Zech Group SE is a strategic management holding, the parent company coordinates the work of the three business divisions, develops the overall strategy and defines the global goals for the further development of the entire group. A wide range of services makes the company a competent partner in the areas of building, real estate, and hotel. The broad-based and diversified group of companies concentrates on the value chain around real estate. With its medium-sized character and entrepreneurial management, the Zech Group is able to seize opportunities quickly and adapt structures to the requirements of the market. Further information: www.zech-group.com

 

CREE Deutschland GmbH in brief

CREE Deutschland GmbH is treading a new, innovative path with the construction of energy- and resource-efficient timber-hybrid buildings. Together with our international and European partners, we are realizing sophisticated timber-hybrid construction projects throughout Germany. In co-operation with the operational units of ZECH Building SE, we create modern and ecologically sophisticated turnkey projects. As a subsidiary of the internationally active Zech Group, we use our innovative strength, experience, and expertise to bring timber as a building material into modern cities. Further information: www.cree-buildings.de