Peikko ja Spaeter/Ruwa aloittavat laajan yhteistyön Sveitsissä

Spaeterin Unkarin tehdas ja insinööritoiminnot Peikon omistukseen

Peikko on allekirjoittanut merkittävän Sveitsin markkinoita koskevan yhteistyösopimuksen. Sveitsiläinen yritys Spaeter AG ja sen tytäryhtiö Ruwa aloittavat Peikon raudoitusjärjestelmien myynnin sveitsiläisille rakennusliikkeille. Yhteistyösopimukseen kuuluvia tuotteita ovat mm. EBEA-parvekeliitokset, työsaumaraudoitteet ja leikkausvaarnat sekä Peikon PSB®-lävistysraudoitus- ja MODIX®-raudoitusjatkostuotteet. Yhteistyösopimuksen tuottaman liikevaihdon odotetaan ylittävän seitsemän miljoonaa euroa vuonna 2019. Yhteistyö sisältää myös yhteisiä tuotekehityshankkeita Sveitsin markkinoita varten. 

Peikko ostaa samassa yhteydessä Ebea Kft:n, joka on Ruwan (Spaeter AG:n tytäryhtiö) unkarilainen, EBEA-tuotemerkillä tuotteita valmistava tuotantoyksikkö. Yhtiön insinööritoiminnot sijaitsevat Unkarin pääkaupungissa Budapestissa, ja itse tehdas sijaitsee Pilisin kaupungissa, Budapestista kaakkoon. EBEA Kft:llä on 47 työntekijää. Peikolle ei kaupan yhteydessä siirry työntekijöitä Sveitsistä. 

"On hienoa, että voimme uuden Peikko-yhteistyön myötä tarjota asiakkaillemme entistä laajemman tuotevalikoiman. Voimme myös yhdessä Peikon kanssa nopeuttaa uusien innovaatioiden tuomista markkinoille sekä kehittää teknistä asiakaspalveluamme", toteaa Spaeter AG:n konsernijohtaja Thomas Freuler. 

"Yhteistyömme Spaeterin kanssa auttaa Peikkoa kasvattamaan markkinaosuuttaan Sveitsin erittäin kilpailluilla markkinoilla. Peikko saa myös kaupassa useita uusia, tärkeitä tuotteita, ja voimme vahvistaa edelleen tuotantopohjaamme Itä-Euroopassa. Nyt aloitettu yhteistyö hyödyttää sekä Spaeteria että Peikkoa, mutta ennen kaikkea loppuasiakkaitamme”, toteaa Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

 
Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy
Puh. 050 384 3001, sähköposti: [email protected]

Thomas Freuler, CEO, Spaeter AG
Puh. +41 79 409 92 82, sähköposti: [email protected]

Jakelu: Keskeinen media, Peikon internetsivut

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen mataliin välipohjajärjestelmiin ja elementti- ja paikallavalurakentamisen liitostekniikkaan keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on myyntitoimistot yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja sertifioitua tuotantoa kahdeksassa maassa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2018 oli 225 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö, jonka palveluksessa on yli 1 800 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.

Spaeter Group lyhyesti:
Perheomisteinen Spaeter Group on vuodesta 1904 lähtien ollut merkittävällä markkinaosuudellaan johtava toimittaja- ja palvelukumppani sveitsiläiselle rakennus- ja metalliteollisuudelle. Noin 750 henkilöä työllistävällä yrityksellä on toimintaa yli 30 toimipaikassa sekä yhdeksän tuotantolaitosta ympäri Sveitsiä. Kolme liiketoiminta-aluetta; Teräs & Metalli (Steel & Metal), Rakennusmateriaalit (Construction Materials) ja Rakennusteknologia (Building Technology), palvelevat asiakkaita eri puolilta Sveitsiä ammattitaitoisella tuoteasiantuntijatiimillä, jolla on erinomainen osaaminen rakennusprosesseista ja -ratkaisuista. Kansallisesti aktiivisena mutta kansainvälisesti verkostoituneena yhtiönä Spaeterillä on kyky tarjota maailmanlaajuisilta hankintamarkkinoilta sveitsiläisille asiakkailleen houkuttelevia ratkaisuja ja palveluita. Oma kuljetuskapasiteetti, hajautetut varastot sekä lukemattomat noutopisteet varmistavat nopeimmat mahdolliset logistiikkapalvelut.