Peikko investoi 9 MEUR uuteen Deltapalkki-tehtaaseen Liettuan Kaunasiin

Peikko Group on tehnyt investointipäätöksen uuden Deltapalkkitehtaan rakentamisesta Liettuan Kaunasiin. Uusi tehdas tulee sijaitsemaan Peikon nykyisen Kaunasin tehtaan vieressä. Investointi ylittää 9 miljoonaa euroa ja se käsittää tontin, uuden tehdasrakennuksen ja uudet tuotantolinjat ja koneet. Uusi tehdas on kooltaan 6 000 m2 ja sen suunniteltu tuotantokapasiteetti on 250 palkkia viikossa. 

Peikolla on tällä hetkellä historiansa suurin Deltapalkki-tilauskanta. Yhtiö käynnisti heinäkuussa nykyisessä Kaunasin tehtaassa väliaikaisen Deltapalkki-valmistuksen lyhytaikaista kapasiteetin kasvattamista varten. Uuden tehtaan myötä Euroopan Deltapalkki-kapasiteetti nousee yli 30 prosenttia. 

“Liettuan uuden tehtaan myötä saamme pitkällä aikavälillä tarvitsemamme kapasiteetin kasvu. Kaunasin tehtaamme on hyvin toimiva yksikkö, joten uuden tehtaan rakentaminen sen yhteyteen oli luonnollinen ratkaisu. Liettua on logistisesti ihanteellisesti sijoittunut palvelemaan Deltapalkin tämän hetkistä päämarkkinaa, eli Itämeren lähialueita”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen. 

Rakennusluvat on myönnetty ja uuden tehtaan rakennustyöt alkavat syksyllä. Tehdas otetaan käyttöön vuoden 2017 kolmannella kvartaalilla. Vastatakseen korkeaan Deltapalkki-kysyntään Peikko lisää tuotantohenkilöstön lisäksi myös projektinhallinnan ja 3D-mallinuksen resurssejaan Liettuassa.

 

 Lisätietoja: 
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy,
GSM: +358 50 384 3001, email: [email protected] 

Andrius Surantas, Vice President, Operations, Peikko Group Oy,
mobile: +370 614 81886, email: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Deltapalkki on Peikon liittopalkkijärjestelmä joka soveltuu kaikenlaisiin rakennuksiin. Se mahdollistaa joustavat pohjaratkaisut rakennuksen elinkaaren ajan sekä vaivattomat LVI- ja sähköasennukset. Deltapalkin avulla kerroskorkeutta voidaan pienentää jopa 500 millimetriä, jolloin rakennuksen tilavuus pienenee ja energiatehokkuus paranee. Deltapalkin avulla voidaan toteuttaa helposti myös erilaisia ulokkeita ja muita haastavia julkisivumuotoja ilman paikallavalua.  

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2015 oli 155 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 200 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.