Peikko hankki konsolijärjestelmäpatentin osana laajempaa yhteistyösopimusta

Peikko on hankkinut Saksassa kehitetyn konsolijärjestelmän tuoteoikeudet ZECH Hochbau AG -nimiseltä yritykseltä. Hankitut tuoteoikeudet sisältävät patentin, teknisen tuotedokumentaation, laskelmat sekä tietotaidon. Peikosta tulee konsolijärjestelmän valmistaja ja ZECHin ainoa toimittaja seuraavien kolmen vuoden ajaksi. Osapuolet ovat sopineet tekevänsä tulevaisuudessa yhteistyötä tämän tuotteen lisäksi myös muissa projekteissa.

Tätä konsolijärjestelmää, nykyiseltä nimeltään Peikko STAIRPOD®, käytetään porraselementtien liittämiseen itse paikallavalettuun porraskuiluun. ZECH on käyttänyt järjestelmää jo useiden vuosien ajan, koska se parantaa nopeutta, tehokkuutta ja turvallisuutta rakennustyömailla. Peikko tulee valmistamaan STAIRPOD®-konsolijärjestelmät Saksan tehtaallaan.

“On hienoa, että voimme tehdä yhteistyötä yhden nopeimmin kasvavan saksalaisen rakennusyhtiön kanssa. Uskomme, että nyt aloitettu yhteistyö tulee laajentumaan merkittävästi tulevina vuosina. Tämä konsolijärjestelmä on erinomainen ratkaisu, joka luo Peikolle uusia mahdollisuuksia myös useiden muiden maiden kuin Saksan markkinoilla”, kertoo Topi Paananen, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja.

“On ilo tehdä yhteistyötä Peikon kanssa, ja uskomme, että Peikon vahvan osaamisen avulla tätä tuotetta voidaan kehittää edelleen, sanoo Bernd Stadelmaier, joka vastasi ostetun konsolijärjestelmän kehittämisestä. “Olemme myös vakuuttuneita, että tämä yhteistyö tuo positiivisia hyötyjä molemmille yhtiöille”, jatkaa Markus Netzker, Head of Engineering, ZECH Hochbau AG.

 

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy
Puh. +358 50 384 3001, sähköposti [email protected]

Christian Gerke, Managing Director, Peikko Deutschland GmbH
Puh. +49 170 165 4736, sähköposti [email protected]

Markus Netzker, Head of Engineering, ZECH Hochbau AG
Puh. +49 173 348 2447, sähköposti [email protected]

Bernd Stadelmaier, Construction Manager, ZECH Hochbau AG
Puh. +49 172 650 8915, sähköposti [email protected]


Peikko Group lyhyesti
Peikko Group Oy on johtava elementti- ja paikallavalurakenteisiin tarkoitettujen matalien välipohjarakenteiden ja liitososien sekä tuulienergiaratkaisujen toimittaja. Peikon innovatiiviset ratkaisut tarjoavat nopeampaa, turvallisempaa ja tehokkaampaa suunnittelua ja rakentamista. Peikolla on myyntitoimistoja yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja tuotantoa kahdessatoista maassa ympäri maailmaa. Vuonna 2020 Peikon liikevaihto oli 240 miljoonaa euroa. Peikko on perheyritys, jonka palveluksessa on yli 2 000 ammattilaista, joista Suomessa on 350 työntekijää. Peikon pääkonttori sijaitsee Lahdessa. Lisätietoja: www.peikko.com