Peikko Group otti käyttöön uudistetut ISO-standardien mukaiset johtamisjärjestelmät ensimmäisten yritysten joukossa

Peikko Group on siirtynyt käyttämään uudistettuja ISO 9001:2015 (laatu) ja ISO 14001:2015 (ympäristö) johtamisjärjestelmästandardeja. Uudistettujen standardien rakenne on muuttunut paremmin liiketoimintaa ja johtamista tukevaksi. Laatujärjestelmästandardin uudistus painottaa laatulähtöistä liiketoimintaa kokonaisuutena. Ympäristöjärjestelmästandardin uudistus vastaa standardin käyttäjäkunnan tarpeisiin, kasvaviin ympäristöhaasteisiin ja yhteiskunnallisiin odotuksiin. 

Sertifiointilaitos DNV GL auditoi syksyn 2016 aikana Peikko Groupin, ja yhtiö oli ensimmäisten yritysten joukossa ottamassa käyttöön uudistettuja standardeja. Peikko Groupin tehtaat Suomessa, Slovakiassa, Saksassa, Kiinassa, Liettuassa ja Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa ovat nyt EN ISO 9001:2015 ja EN ISO 14001:2015 multi-site -sertifioinnin piirissä. Venäjän tehdas on mukana uudistetussa multi-site-sertifikaatissa laatusertifioinnin osalta, ja ympäristösertifiointi toteutetaan tämän vuoden aikana. 

Peikon multi-site-sertifiointiin kuuluvat olennaisena osana myös työturvallisuuden (OHSAS 18001:2007) sekä hitsauksen (ISO 3834-2:2005) sertifioinnit. Hitsaus on yksi Peikon tuotannon pääprosesseja, ja työturvallisuus on konsernilaajuisesti yksi tuotannon pääpainoalueista. Kaikki johtamisjärjestelmien sertifikaatit löytyvät konsernin verkkosivustolta osoitteesta www.peikko.com/QES

”Sertifiointi osoittaa, että Peikko Group ottaa entistä paremmin huomioon asiakkaiden sekä muiden sidosryhmien tarpeet ja odotukset korkean laadun osalta. Vuotuiset prosessikohtaiset jatkuvan parantamisen toimintasuunnitelmamme perustuvat yhdessä arvioituihin riskeihin ja mahdollisuuksiin parantaa toimintaamme ja tuotteidemme laatua entistä paremman asiakastyytyväisyyden takaamiseksi.”, toteaa Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen. 

 

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy,
puh. 050 384 3001, email: [email protected]

Riitta Pönniö, laatujohtaja, Peikko Group Oy,
puh. 044 712 3557, email: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin laskutus vuonna 2016 oli 173 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 400 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.