Peikko Group investoi Suomeen: lisäkapasiteettia Deltapalkkivalmistukseen

Peikko Group lisää Deltapalkin tuotantokapasiteettia Suomessa. Tavoitteena on lisätä kapasiteettia yli 50 palkkia viikossa, mikä tarkoittaa Lahden tehtaalle lähes 30 prosentin kapasiteetin lisäystä. Nyt tehtävät investoinnit käsittävät useita uusia koneita ja laitteita. Mikäli myynti kasvaa odotusten mukaisesti, merkitsee investointi myös yli 10 uuden työpaikan syntymistä Lahden tehtaalle ensi kevään aikana. 

Investoinnin taustalla on Peikon Deltapalkkimyynnin merkittävä, yli 30 prosentin kasvu Pohjoismaissa. Markkinat arvostavat Peikon nopeaa palvelukykyä ja liittopalkin tuomia etuja rakennusprosessissa ja rakennuksen elinkaaren aikana. Nyt tehtävää investointia tukee myös Peikon elokuussa tekemä tuotantotilojen hankinta Liettuan Kaunaksesta: kilpailukykyisen liittopilarivalmistuksen lisäkapasiteetti antaa lisäpotkua myös itse Deltapalkin myynnille. 

”Deltapalkki- ja liittorunkokonseptimme on toimiva. Meillä on tehokas tehdas Suomessa lähellä asiakasta, ja sen kapasiteetista ja tuottavuudesta pidämme huolta nyt ja tulevaisuudessa”, tiivistää Topi Paananen, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja. 

 

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy
GSM 050 384 3001, sähköposti: [email protected] 

Mikko Kuusilehto, johtaja, operaatiot, Peikko Group Oy, toimitusjohtaja, Peikko Finland Oy, GSM 044 712 3586, sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritysPeikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikollla on tytäryhtiöt 30 maassa Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Peikon liikevaihto vuonna 2011 oli 105 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 800 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com. 

Deltapalkki on Peikon liittopalkkijärjestelmä joka soveltuu kaikenlaisiin rakennuksiin pientaloista kerrostaloihin. Se mahdollistaa joustavat pohjaratkaisut rakennuksen elinkaaren ajan sekä vaivattomat LVI- ja sähköasennukset. Deltapalkin avulla kerroskorkeutta voidaan pienentää jopa 500 mm. Tämän johdosta rakennuksen tilavuus pienenee ja energiatehokkuus paranee. Yhdessä Peikon liittopilarien kanssa Deltapalkki muodostaa kustannustehokkaan liittorunkoratkaisun. Peikko valmistaa Deltapalkkeja Suomessa ja Slovakiassa.