Peikko avasi uuden tehtaan Malesiaan, Johor Bahruun

Peikko Group, johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys, juhlisti uuden tehtaansa avajaisia Johor Bahrun kaupungissa Malesiassa 18.10.2023.

Tehtaan avasivat Suomen suurlähettiläänä Malesiassa ja Bruneissa toimiva Sami Leino ja Business Finlandin APAC-alueen johtaja Pekka Laitinen. Lisäksi avajaisiin osallistui yli 80  muuta tärkeää sidosryhmien edustajaa, kuten asiakkaita, toimittajia, kumppaneita ja viranomaisia.

Uuden tehtaan pinta-ala on noin 3 000 neliömetriä, ja sen tuotantokoneissa sekä -linjoissa on käytetty alan tuoreinta teknologiaa. Johor Bahrun sijainti on ihanteellinen vastaamaan rakennusteollisuuden kasvavaan kysyntään Malesian, Singaporen, Australian ja Kaakkois-Aasian markkinoilla. Peikko Malesia vahvistaa alueen työllisyyttä ja tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten toimittajien, urakoitsijoiden sekä konsulttien kanssa edistääkseen rakennusalan kehittymistä.

"Uuden tuotantolaitoksen avaaminen on looginen askel eteenpäin, sillä Peikolla on ollut myynnin ja teknisen tuen tiimi Singaporessa jo useita vuosia. Johor Bahru on strategisen sijaintinsa ansioista erinomainen valinta Peikolle, kun kasvatamme toimintaamme Malesiassa sekä Aasian-Tyynenmeren alueella tulevina vuosina", kertoo Topi Paananen, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja.

"Peikolla on pitkä ja vahva historia innovatiivisten ratkaisujen, kuten paikallavalu- ja elementtirakentamiseen tarkoitettujen liitososien, DELTABEAM®-liittorakenteiden sekä nosto-osien, toimittajana. Nyt Peikko Malesia tarjoaa asiakkailleen ammattitaitoisia palveluja, entistä lyhyempiä toimitusaikoja ja mahdollisuuden käyttää yhtiön huippuluokan ratkaisuja", toteaa Michal Horak, Vice President, Asia Pacific.

Valokuvia avajaisista löytyy täällä

 

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy
Puh. +358 50 384 3001, sähköposti [email protected]

Michal Horak, Vice President, Asia Pacific
Puh. +420 7744 58173 (EU), +86 186 0628 7923 (China), sähköposti [email protected]

 

Peikko Group lyhyesti

Peikko Group Oy on johtava elementti- ja paikallavalurakenteisiin tarkoitettujen matalien välipohjarakenteiden ja liitososien sekä tuulienergiaratkaisujen toimittaja. Peikon innovatiiviset ratkaisut tarjoavat turvallisempaa, tehokkaampaa ja vastuullisempaa suunnittelua ja rakentamista. Peikolla on myyntitoimistoja yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja tuotantoa 12 maassa ympäri maailmaa. Vuonna 2022 Peikon liikevaihto oli 314 miljoonaa euroa. Peikko on perheyritys, jonka palveluksessa on noin 2 000 ammattilaista, joista Suomessa noin 350. Peikko on perustettu vuonna 1965 ja pääkonttori sijaitsee Lahdessa. Lisätietoja: www.peikko.com.