Peikko avasi uuden DELTABEAM® -tehtaan Liettuan Kaunasiin

Peikko Group Oy on avannut uuden DELTABEAM® -liittopalkkitehtaan Kaunasiin, Liettuaan. Uusi tehdas on rakennettu vuonna 2014 avatun teräsrakennetehtaan yhteyteen. Uuden tehtaan tuotantopinta-ala on 6 000 neliömetriä, ja sen viikoittainen tuotantokapasiteetti 250 DELTABEAM®-liittopalkkia. Avajaistilaisuus pidettiin 7. syyskuuta, ja tehtaan avasivat Liettuan talousministeri Mindaugas Sinkevičius ja Suomen Liettuan suurlähettiläs Christer Michelsson.

Uusi tehdas palvelee Peikon Euroopan markkinoita missä Peikolla on ennestään DELTABEAM®-tuotantolaitokset Suomessa ja Slovakiassa. Vuoden 2016 kesästä lähtien DELTABEAM®:n kysyntä on ollut suurta, ja tilauskanta on pysynyt ennätyskorkeana. Vastatakseen kasvaneeseen kysyntään Peikko perusti Kaunasiin väliaikaisen DELTABEAM®-tuotantolaitoksen 2016 syksyllä. Uusi tehdas korvaa tämän väliaikaisen tuotannon ja kasvattaa Peikon eurooppalaista tuotantokapasiteettia 30 prosentilla.

Peikko on investoinut uuteen tehtaaseen lähes 10 miljoonaa euroa. Tehdas on luonut 75 uutta työpaikkaa Liettuan tehtaan tuotantoon, projektinhallintaan ja palkkien mallinnukseen. Uuden tehtaan tuotantolaitteisto on markkinoiden uudenaikaisinta ja tehdas toimii LEAN -toimintaperiaatteiden mukaisesti.

”Peikko Liettua on toiminut 11 vuoden ajan. Uuden tehtaan avulla voimme yhdistää tehokkaan projektinhallinnan ja DELTABEAM®-liittopalkkien ja muiden rungon teräsrakenteiden toimittamisen vahvistaen asemaamme kokonaisvaltaisena runkotoimittajana. Tämä on erityisen tärkeää pohjoismaisilla markkinoilla. Liettuassa olemme panostaneet tuotantokapasiteetin lisäksi myös vahvaan insinööriosaamiseen erityisesti TEKLA 3D-mallintamisessa”, kertoo Topi Paananen, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja.

 

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, puh: +358 50 384 3001, sähköposti: [email protected]

Paulius Bulota, Managing Director, UAB Peikko Lietuva, mobile +370 615 40797, email: [email protected]

Jakelu: Keskeinen media, Peikon internetsivut

 Avajaisten ja tehtaan kuvia: https://media.peikko.com/bank/peikko_lithuania_-_deltabeam_factory_opening_event

DELTABEAM®-liittorakenne on Peikon liittopalkkijärjestelmä joka soveltuu kaikenlaisiin rakennuksiin. Se mahdollistaa joustavat pohjaratkaisut rakennuksen elinkaaren ajan sekä vaivattomat LVI- ja sähköasennukset. DELTABEAM®-liittorakenteen avulla kerroskorkeutta voidaan pienentää jopa 500 millimetriä, jolloin rakennuksen tilavuus pienenee ja energiatehokkuus paranee. DELTABEAM®-liittorakenteen avulla voidaan toteuttaa helposti myös erilaisia ulokkeita ja muita haastavia julkisivumuotoja ilman paikallavalua. DELTABEAM®-liittorunko koostuu DELTABEAM®-liittopalkeista, liittopilareista sekä muista rakennuksen teräsrakenteista. Se mahdollistaa kustannustehokkaan, hoikan ja tilaa säästävän rakenneratkaisun. DELTABEAM®-liittorunko räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Peikon toimitus käsittää suunnittelun, valmistuksen ja tarvittaessa myös asennuksen.

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Peikon liikevaihto vuonna 2016 oli 173 miljoonaa euroa. Peikko on perheyhtiö, ja sen palveluksessa on yli 1 500 ammattilaista. Peikko on perustettu vuonna 1965, ja sen pääkonttori on Lahdessa. Lisätietoja: www.peikko.com