Peikko aloittaa tuotannon Isossa-Britanniassa

Peikko aloittaa oman elementtien liitososatuotannon Newton Aycliffen kaupungissa, noin 50 kilometriä Newcastlesta etelään. Peikolla on ollut jo vuodesta 2006 alkaen oma myynti- ja suunnittelutiimi samalla alueella Isossa-Britanniassa.

Peikko käynnistää tuotannon noin 3 000 neliön teollisuustiloissa, joihin kuuluu myös laaja piha-alue tuotteiden varastointia varten. Ensimmäiset valmistettavat tuotteet ovat elementtirakentamiseen soveltuvia liitososia, kuten HPKM®-pilarikenkiä ja HPM®-ankkurointipultteja. Peikon tavoite on laajentaa tuotetarjontaansa ja toimintaansa tulevina vuosina. Tuotanto käynnistyy kevättalvella 2022, ja alkuvaiheessa tuotannossa on noin 10–15 työntekijää.

-  Palvellaksemme brittiasiakkaitamme kasvavien logistiikkakustannusten ja lisääntyneen rajadokumentaation ympäristössä, meidän on välttämätöntä olla läsnä paikallisesti omalla tuotannollamme. Uskomme myös, että voimme nopeammilla toimituksilla ja paremmalla palvelulla vahvistaa asiakassuhteitamme merkittävästi. On hienoa, että Peikon tuotteita valmistetaan nyt myös Isossa-Britanniassa, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy
Puh. +358 50 384 3001, sähköposti [email protected]

John Metcalfe, Managing Director, Peikko UK Ltd.
Puh. +44 776 466 0906, sähköposti [email protected]

Peikko Group lyhyesti
Peikko Group Oy on johtava elementti- ja paikallavalurakenteisiin tarkoitettujen matalien välipohjarakenteiden ja liitososien sekä tuulienergiaratkaisujen toimittaja. Peikon innovatiiviset ratkaisut tarjoavat nopeampaa, turvallisempaa ja tehokkaampaa suunnittelua ja rakentamista. Peikolla on myyntitoimistoja yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja tuotantoa kahdessatoista maassa ympäri maailmaa. Vuonna 2020 Peikon liikevaihto oli 240 miljoonaa euroa. Peikko on perheyritys, jonka palveluksessa on yli 2 000 ammattilaista. Vuonna 1965 perustetun Peikon pääkonttori sijaitsee Lahdessa. Lisätietoja: www.peikko.com