Peikko aloittaa Deltapalkki-valmistuksen Liettuan Kaunaksessa

Vuoden 2016 viiden ensimmäisen kuukauden jälkeen Peikko Groupin Deltapalkki-tilauskanta on ennätyskorkealla tasolla. Tämä on selkeä osoitus siitä, että Deltapalkki tarjoaa erinomaisen matalat välipohjat ja joustavat tilaratkaisut mahdollistavan ratkaisun monikerroksisiin rakennuksiin. Peikolla on käynnistetty välittömät toimenpiteet Euroopan tämänhetkisen tuotantokapasiteetin nostamiseksi Suomessa ja Slovakiassa parantamalla konekantaa, lisäämällä työvuoroja ja palkkaamalla lisää tuotantohenkilöstöä. 

Uutta tuotantokapasiteettia luodaan aloittamalla Deltapalkki-valmistus heinäkuussa 2016 Peikon Liettuan Kaunaksessa sijaitsevalla tehtaalla. Hankittu konekanta mahdollistaa erityisesti suurien palkkien valmistuksen. Elo-syyskuusta lähtien Liettuassa valmistetaan 50–70 palkkia viikossa. Tämän kapasiteettilisäyksen jälkeen Euroopan Deltapalkki-valmistuksen tavoitekapasiteetti ylittää 700 palkkia viikossa. 

Nyt käynnissä olevien kapasiteettia lisäävien toimenpiteiden lisäksi Peikko suunnittelee käynnistävänsä vuonna 2017 Kaunakseen täysin uuden Deltapalkki-tehtaan. Tuotannon aloitusajankohta riippuu paikallisesta rakennusluvasta ja rakennusaikatauluista. Uuden tehtaan kapasiteetti tulee ylittämään 200 palkkia viikossa. 

“Lisäämme kapasiteettia niin nopeasti kuin voimme palvellaksemme asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Olemme ottaneet käyttöön uutta tuotantoprosessia nopeuttavaa tuotantoteknologiaa, palkanneet yli 50 uutta tuotannon työntekijää ja olemme aloittamassa tuotannon Kaunaksen tehtaalla”, kertaa Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen. 

 

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy,
GSM 050 384 3001, sähköposti: [email protected]

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Deltapalkki on Peikon liittopalkkijärjestelmä joka soveltuu kaikenlaisiin rakennuksiin. Se mahdollistaa joustavat pohjaratkaisut rakennuksen elinkaaren ajan sekä vaivattomat LVI- ja sähköasennukset. Deltapalkin avulla kerroskorkeutta voidaan pienentää jopa 500 millimetriä, jolloin rakennuksen tilavuus pienenee ja energiatehokkuus paranee. Deltapalkin avulla voidaan toteuttaa helposti myös erilaisia ulokkeita ja muita haastavia julkisivumuotoja ilman paikallavalua. Deltapalkkeja valmistetaan Peikon omissa tuotantolaitoksissa Kiinassa, Slovakiassa, Suomessa ja Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa sekä kumppaniverkoston avulla Pohjois-Amerikassa. 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2015 oli 155 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 200 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.