Peikko allekirjoitti Lahden kaupungin kanssa sopimuksen vähähiilisen rakentamisen edistämiseksi

Peikko Group on allekirjoittanut Lahden kaupungin kanssa sopimuksen, jolla se aloittaa yhteistyön Hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskuksen kanssa. Kehityskeskus on perustettu jatkamaan Lahdessa tehtyä ympäristönsuojelu- ja kehitystyötä. Sen tavoitteena on löytää uusia tapoja ja teknisiä ratkaisuja rakentamisen hiilijalanjäljen vähentämiseen sekä tukea näihin liittyvien pilottiprojektien toteuttamista Lahdessa.

Osana yhteistyötä Peikko jatkaa DELTABEAM® Green -tuoteperheensä kehittämistä. Peikon tavoite on valmistaa Suomessa vähintään puolet DELTABEAM®-tuotteistaan vähähiilisenä ja näin vähentää tuoteryhmän päästöjä 25 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Lisäksi osapuolet toimivat pääyhteistyökumppaneina Construction Goes Circular -konferenssissa, joka järjestään Lahdessa lokakuussa 2021. Tapahtuma on osa Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden virallista ohjelmaa.

”On hienoa aloittaa yhteistyö Lahden kaupungin ja sen Hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskuksen kanssa. Peikko haluaa panostaa ratkaisuihin, joilla voidaan vähentää CO2-päästöjä ja edistää kiertotaloutta. Tällainen yhteistyö kotikaupungissamme on upea mahdollisuus, joka on linjassa omien tavoitteidemme kanssa”, kertoo Topi Paananen, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja.

”Olemme iloisia voidessamme aloittaa yhteistyön Peikon kanssa. Se on yritys, joka on samaan aikaan vahvasti paikallinen, mutta myös erittäin kansainvälinen. Odotamme käytännönläheistä yhteistyötä, sillä yksinkertaiset ratkaisut ovat usein juuri niitä, jotka tekevät maailmasta paremman”, sanoo johtaja Juhani Pirinen, Hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskus.

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy
Puh: +358 50 384 3001, sähköposti [email protected]

Juhani Pirinen, johtaja, Hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskus, Lahden kaupunki
Puh. +358 44 482 0808, sähköposti [email protected]

Peikko Group Oy on johtava elementti- ja paikallavalurakenteisiin tarkoitettujen matalien välipohjarakenteiden ja liitososien sekä tuulienergiaratkaisujen toimittaja. Peikon innovatiiviset ratkaisut tarjoavat nopeampaa, turvallisempaa ja tehokkaampaa suunnittelua ja rakentamista. Peikolla on myyntitoimistoja yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja tuotantoa kahdessatoista maassa ympäri maailmaa. Vuonna 2020 Peikon liikevaihto oli 239 miljoonaa euroa. Peikko on perheyritys, jonka palveluksessa on noin 1 900 ammattilaista. Vuonna 1965 perustetun Peikon pääkonttori sijaitsee Lahdessa. Lisätietoja: www.peikko.com.    

Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina. Kestävä tulevaisuus vaatii aitoja tekoja, siksi tähtäämme hiilineutraaliksi vuonna 2025. Ympäristöpääkaupunkina nostamme esiin parhaat eurooppalaiset ympäristöratkaisut, tuemme Suomen ilmastotavoitteita, käynnistämme kunnianhimoisia yhteistyöhankkeita sekä varmistamme kaupunkilaisille sujuvan arjen. Tekijöiden kaupungissa myös tulevaisuuden haasteet ratkaistaan yhdessä. Lahti on tehty kestäväksi.