Deltapalkin kehittäjä Jorma Kyckling eläkkeelle

Deltapalkki on Peikko Groupin tärkein yksittäinen tuote. Deltapalkeilla on rakennettu viimeisen 25 vuoden aikana yli 10 000 rakennusta eri puolilla maailmaa, muun muassa Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa.

Peikko on koko lähes 50-vuotisen historiansa ajan halunnut kehittää tuotevalikoimaansa ja tuoda markkinoille uusia elementtirakentamista edistäviä teknologioita. Vuonna 1985 Jorma Kyckling palkattiin Peikolle ja hänen johdollaan kehitettiin ontelolaatan kanssa ihanteellisesti rakennusten rungoissa käytettävä liittopalkki, Deltapalkki. Deltapalkin myynti ja tuotanto käynnistyivät täydellä voimalla 1989–1990. Siitä lähtien Kyckling on tehnyt pitkän uran Peikolla erilaisissa Deltapalkin myyntiin ja tuotekehitykseen liittyvissä kansainvälisissä tehtävissä.

”Harva yksittäinen ihminen on vaikuttanut elementtirakentamisen kilpailukykyyn ja joustavuuteen niin globaalisti kuin Jorma Kyckling. Olemme Peikolla ylpeitä Jorman kehittämistä tuotteista. Lähes 30-vuoden työura Peikolla päättyy Jorman jäädessä ansaitulle eläkkeelle” kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

 

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, GSM 050 384 3001,
sähköposti: [email protected]

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2013 oli 126 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1000 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.

Deltapalkki on Peikon liittopalkkijärjestelmä joka soveltuu kaikenlaisiin rakennuksiin, erityisesti toimistoihin ja julkisiin rakennuksiin. Se mahdollistaa joustavat pohjaratkaisut rakennuksen elinkaaren ajan sekä vaivattomat LVI- ja sähköasennukset. Deltapalkin avulla kerroskorkeutta voidaan pienentää jopa 500 millimetriä, jolloin rakennuksen tilavuus pienenee ja energiatehokkuus paranee. Deltapalkin avulla voidaan toteuttaa helposti myös erilaisia ulokkeita ja muita haastavia julkisivumuotoja ilman paikallavalua.