Peikko parveketuoteperheen lanseeraussivu

PEIKKO PARVEKETUOTEPERHE LAAJENI

Lanseerasimme tammikuussa uudet SLADEX®-parvekelaattakannakkeet sekä EBEA®-parvekeraudoitteet virtuaalilähetyksessä.

SLADEX® on tyssäankkurein varustettu laattaelementin kannake. Sitä käytetään muodostamaan tehokkaita liitoksia parvekelaattaelementin ja rungon välille.

SLADEX parvekekannake

EBEA® on kuormaa kantava, eristetty liitoselementti betonirakenteille. Helposti asennettava EBEA® ehkäisee kylmäsiltoja ulokeparvekkeissa

EBEA parvekeraudoite

Parvekeliitosten valintataulukko

Katso matriisista mikä parvekeliitos sopii parhaiten suunnitelmaasi:

Valintataulukko parvekeliitoksiin

Q&A eli kysymyksiä ja vastauksia parveketuotteista

Kysyitte meiltä lanseerauksessa monia kysymyksiä chatin kautta. Kokosimme alle kaikki parveketuotteisiin sekä niiden suunnitteluun liittyvät kysymykset ja vastaukset.


Lämpökatkoista paljon keskustelua parvekekonsoleiden osalta. Löytyykö siihen hyvät ratkaisut?
Parhaiten parvekkeiden tuentojen lämpökatkot toteutuvat meidän tuotteista uusilla SLADEX®-parvekelaattakannakkeilla ja EBEA®-ulokeparvekeraudoitteilla.

Onko P4X:n asennustoleransseja saatu kasvatettua?
P4X:n osalta teemme tuotekehitystä lisätäksemme tuotteen asennustoleransseja. Keskustelemme mielellämme aiheesta lisää, joten jos P4X:n asennustoleranssikehitys kiinnostaa, niin ole rohkeasti yhteydessä osoitteeseen juuso.salonen@peikko.com


Luoko PS eli parvekesarana mahdollisuuksia uusille parvekearkkitehtuurin avauksille?

Parvesarana soveltuu hyvin kaikkiin tilanteisiin, joissa eristeen läpi tarvitsee sitoa vetorasitusta ja tarvitaan yhteensuuntaan tapahtuvaa liiketoleranssia. Perinteisesti parvekesaranaa käytetään pielielementillisissä parvekkeissa sitomaan parveketorni rakennuksen runkoon. Sarana mahdollistaa tällöin parveketornin lämpöliikkeet muuhun rakennuksen runkoon nähden estäen kuitenkin parveketornin erkanemisen rakennuksen rungosta.

Onko uudet työkalut tulossa myös Teklaan?
Tekla-työkalukehitys uusille tuotteille on meneillään ja SLADEX®-komponentti saadaan Tekla-warehouseen ennen kesää. EBEA® esivalintaohjelma viimeistellään tämän vuoden aikana sellaiseksi, että Tekla-komponentit saa lisättyä malleihin sen avulla.

Voiko Sladexin sisäpuolella olla ontelolaatta? Ja kuinka suuri parveke voi olla?
SLADEX® voidaan liittää ontelolaattatasoon, mutta näissä tapauksissa voi ontelolaatan reunan kestävyys muodostua määrääväksi. Ratkaisu on hyvä varmistaa ontelolaattasuunnittelusta ja ratkaisu on muokattava käytettäväksi erillisisten reunakannakeiden avulla. Parvekkeen koko määräytyy putkikannakkeelle tulevan maksimi-tukireaktion kautta. Putkikannakkeesta löytyy neljä eri mallia, joiden kapasiteetti riippuu muodostuvan ulokkeen mitasta. Kannakkeissa on hyvin usein riittävä kapasiteetti tavanomaisille parvekkeiden mitoille, myös kannakkeiden määrää parvekkeessa voidaan tarvittaessa lisätä, kunhan kannakkeilla on riittävä etäisyys.

Miten tämä liitos (SLADEX®) sallii lämpöliikkeitä?
Jos kohtuullisen kokoinen pielillä tai pilareilla tuettu parveke kannatellaan yhtä aikaa rakennuksen runkoon, ei kuormituksia siirtävässä liitoksessa ole tarvetta isommalle lämpöliikkeelle (eli suurin liike tapahtuu eristetilassa, eikä edes haluta painumaeroja). Joissakin tapauksissa, esim. korkeammissa rakennuksissa, voisi käyttää neopreenilaakerointia putken päässä tai on mietittävä tarvittaessa kannakkeiden ja saranoiden yhdistämistä, jotta vaakakuormat saadaan luotettavasti sidottua runkoon.

Ontelovälipohjan kanssa pyrkisin varmaan hoitamaan ankkuroinnin sisäkuoren päällä reunavalussa. Noiden täyttövalujen (animaatiossa esitetty) kuivuminen kestää tolkuttoman kauan mikäli ontelossa on syvennys ja valu kuivuu käytännössä vain ylöspäin.
Esitetty animaatio ei edusta tavanomaista liitostapaa Suomessa (animaation toteutuksellakin oli valitettavasti omat rajansa). Useimmiten tehdään juuri näin, kuten kysyjä toteaa - tuki muodostuu sisäkuorelle ja kaikki valut tehdään saumavalujen yhteydessä eli ei tehdä erillisiä varauksia ja jälkivaluja.

SLADEX® - Konkreettinen ero ja hyöty putkipalkkiin verrattuna? Kokoluokat?
Putkia on valmiiksi vakioitu neljä eri kokoa, ja ne valmistetaan 350 MPa:n ruostumattomasta teräksestä (tavanomaisen ruostumattoman teräksen lujuus on 210 MPa). Valmiiksi leikattu viisto muoto helpottaa valua, kun laatat useimmiten valetaan ylösalaisin.

Onko lämpökatko/uretaanitäyttö myös putken sisällä vai täytetäänkö betonilla?
Tyypillisessä asennustavassa putken eristetilaan jäävä osuus täytetään mineraalivillalla ja se toimii samalla valutulppana. Elementin sisään jäävä osa putken osa täytyy betonoida.

Voiko Sladexin asentaa väärinpäin elementtiin? Mitä vaikutuksia kantavuuksiin? Entä mahdolliset vesiurat parvekkeen sivuilla, miten suojaetäisyydet?
Teräsosana SLADEX®-parvekelaattakannakkeen kestävyys on sama molemmin päin ja mikäli vähimmäisetäisyydet täyttyvät, betonin kestävyyskin on riittävä. Suosittelemme asentamaan tuotteet kuitenkin käyttöohjeen kuvien mukaisesti, jolloin putken isompi aukko on elementtiä nurinpäin valettaessa ylöspäin. Mikäli vesiura on aivan reunassa ja ”syö” laatan korkeuden aivan putken yläpintaan asti, se voi vaikuttaa kestävyyteen, mutta yleensä kestävyys on kunnossa, mikäli raudoituksen voi asentaa suojaetäisyyksineen normaalisti ja reunan paksuus on esitetyn vähimmäismitan mukainen. Poikkeavassa putken sijoituksessa tarkistamme kestävyydet teknisessä asiakapalvelussa tapauskohtaisesti, annettujen lähtotietojen perusteella. Ratkaisu on usein räätälöitävissä eri tilanteisiin joko muokattavien tappipituuksien tai lisäraudoituksen avulla.

Koska Sladexista saadaan teklaan makro?
SLADEX® löytyy jo ProdLib-kirjastosta, Tekla-komponentti on tulossa kesän alkuun mennessä.

Löytyykö uudet osat jo ProdLibistä?
EBEA® ei löydy ProdLibistä vielä, mutta siitä on saatavissa tällä hetkellä dwg-tiedostot, jotka toimitetaan teknisestä asiakaspalvelusta suunnittelijalle pyynnöstä, esim. EBEA Selectillä tehdyn alustavan mitoituksen jälkeen.

EBEA - Tuleeko mitoitus Peikolta?
Mitoitus tehdään tarvittaessa Peikolla toimitettujen lähtötietojen perusteella.

Saako Ebean Teklaan/Revittiin suoraan nettipalvelusta?
EBEA Select -mitoitustyökalua kehitetään koko ajan. Vuoden loppuun mennessä myös käyttöliittymän mitoitus päivitetään ja valitun tuotteen Tekla-komponentin voi generoida mitoitustietojen perusteella.

Onko tulossa mitään jälkikiinnitteisiä korjausrakentajille?
Tällä hetkellä ei ole vakio-osia tähän tarkoitukseen valikoimissa, mutta tapauskohtaisesti on suunniteltu yhteistyössä kohteen suunnittelijan kanssa erikoisosia korjausrakentamiskohteisiin, esim. vanhojen PL- ja LM-parvekesaranoiden pohjalta.

Onko Ebea kilpailukykyinen tuote muihin verrattuna?
EBEA® on hyvin kilpailukykyinen niin valikoiman laajuuden kuin kustannustenkin osalta.

Mitäpä etuja Ebealla on versus Halfen/Schöck-osat?
Kaikilla tuotteilla sama toimintaperiaate, joten Peikon EBEA® on yhtä hyvin vaihdettavissa kilpailijoiden Halfen / Schöck / Max Frank / Semtu ISO-PRO -tuotteisiin. EBEA® etuja ovat mm. vaihdettavissa oleva eristemateriaali, täysin ruostumaton raudoite, joten tarvittaessa voidaan pienentää jopa raudoitteiden suojaetäisyyksiä ja kilpailukykyinen hinta.

Valmistetaanko Ebeat Lahdessa?
EBEA® valmistetaan Pohjoismaiden ja Baltian markkinoille keskitetysti Peikon Liettuan tehtaalla.

Mitä etuja kilpailijan esim. Halfen tuotteisiin?
Suurena etuna on Peikon hyvä ja nopea tekninen tuki Suomessa. Lisäksi tuotteen mitoitusohjelman kehitys tapahtuu osittain Suomessa, joten kaikilla osa-alueilla aina mitoituksesta tekniseen tukeen pyritään kehittämään ensisijaisesti Suomen markkinoita ajatellen. EBEA pyritään pitämään hyvin kilpailukykyisenä, joten suurena etuna ainakin tuotteiden parempi hintataso verratuna markkinatasoon.

Mikä on Ebean palonkestokyky?
EBEA®-parvekeraudoitteiden paloluokka kivivillaeristeellä on R120. Silikaattilevyillä suojatuilla polystyreeni- tai polyuretaanieristeisillä tyypeillä raudoitteiden palonkesto on R90.

Kysy meiltä lisätietoja

Heikki Jäämaa

Myyntijohtaja

Mobiili 040 712 3432
heikki.jaamaa@peikko.com

Vastaan Peikon kotimaan myynnistä eri liiketoiminta-alueilla.

Kimmo Varvikko

Liiketoimintapäällikkö, elementtitehtaat

Mobiili 040 548 2311
kimmo.varvikko@peikko.com

Palvelen liitososien myynnissä vuosikymmenten kokemuksella!

Tonja Tynys

Teknisen asiakaspalvelun päällikkö

Tuotehyväksynnät, PSB

Mobiili 044 712 3575
tonja.tynys@peikko.com

Juuso Salonen

Liiketoimintapäällikkö, DELTABEAM® ja Frame

Puh. 040 712 3451
juuso.salonen@peikko.com

Vastaan DELTABEAM® ja Frame -liiketoiminnasta Suomessa. Autan myös suunnitteluun littyvissä kysymyksissä.

Samuel Kantonen

Myyntipäällikkö

Pohjanmaa ja Pirkanmaa

Mobiili 044 545 7052
samuel.kantonen@peikko.com

Vastaan liitososamyynnistä läntisessä Suomessa.