Peikko ostaa insinööriyhtiön Liettuan Vilnassa laajentaakseen paikallista palvelukonseptiaan

Peikko Group Oy on ostanut Liettuan Vilnassa sijaitsevan rakennesuunnitteluyhtiö ASD Konstrukcijosin. Yhtiö käsittää kuuden insinöörin suunnittelutiimin. Peikon tavoitteena on tämän tiimin avulla luoda pohja oman suuremman insinööritiimin perustamiselle Vilnaan Peikon projektimyynnin tueksi. Peikko on tehnyt ASD Konstrukcijosin kanssa yhteistyötä jo useiden vuosien ajan, joten suunnittelutiimin yhdistäminen Peikon toimintoihin on kannattava ratkaisu molemmille osapuolille. Peikon tulevaisuuden tavoitteena on kasvattaa Vilnan suunnittelutiimin henkilömäärä 10-15:een insinööriin.  

Peikon toiminnot Liettuassa on keskitetty Kaunasin kaupunkiin, noin tunnin matkan päähän maan pääkaupungista Vilnasta. Peikko työllistää Liettuassa noin 300 henkilöä. Peikon toiminnot maassa käsittävät DELTABEAM®-liittorungon osien sekä muiden erilaisten liitososien valmistuksen. Kaunasin tämänhetkinen suunnittelutiimi vastaa tarjouslaskennasta, Peikon tuotteiden teknisestä mitoituksesta, 3D-mallinnuksesta, sekä projektinhallintatehtävistä. ASD Konstrukcijosin suunnittelutiimi vahvistaa näitä resursseja. Näin Peikko jatkaa panostusta erityisesti rakennesuunnittelupalveluihin sekä TEKLA 3D-mallinnukseen, joiden tarve markkinoilla on kasvussa.

“Olemme iloisia, että ASD Konstrukcijosin tiimi tulee osaksi Peikkoa, ja että toimintamme Vilnassa käynnistyy hyvin. Asiakastarpeet muuttuvat, ja Peikon tavoitteena on olla edelläkävijä ja tyydyttää nämä tarpeet laajennetulla palvelukonseptilla”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

 

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, puh. 050 384 3001, sähköposti: [email protected]

Paulius Bulota, toimitusjohtaja, UAB Peikko Lietuva, puh. + 370 615 40797, sähköposti: [email protected]

 

Jakelu: Keskeinen media, Peikon internetsivut

Peikko Group lyhyesti:

Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 7 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2016 oli 173 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 600 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.