Jaa

Deltapalkki

Deltapalkki on mataliin välipohjarakenteisiin tarkoitettu palkki, jota voidaan käyttää välipohjissa ja katoissa. Deltapalkki voidaan yhdistää mihin tahansa laattatyyppiin, mutta erityisesti se sopii käytettäväksi ontelolaattojen ja kuorilaattojen kanssa. Deltapalkkien avulla on rakennettu vuodesta 1990 lähtien yli 10 000 rakennusta.

Deltapalkki
Tuotetieto
Tietoa suunnittelijoille
Videot

 

Deltapalkkien avulla voidaan toteuttaa suuria avoimia tiloja. Käytännöllinen palkkiratkaisu sopii monikerroksisiin rakennuksiin, kuten toimistoihin, sairaaloihin, kouluihin, hotelleihin, pysäköintitaloihin, ostoskeskuksiin ja asuinrakennuksiin.

Deltapalkit valetaan samanaikaisesti ontelolaattojen saumavalujen tai kuorilaattojen paikallavalun kanssa. Deltapalkin liittovaikutus teräksen ja betonin välillä mahdollistaa pitkät jännevälit, jotka tuovat muuntojoustavuutta avoimiin tiloihin. 

 

Deltapalkin edut

Deltapalkkien avulla voidaan rakentaa monimuotoisia rakennuksia käyttäen teollisen elementtirakentamisen menetelmiä. Palkkien asennus on helppoa ja nopeaa, ja palkeissa on vakioidut liitokset. Deltapalkit mahdollistavat vaativienkin julkisivumuotojen, kaarien ja ulokkeiden toteuttamisen palkkiin tehtaalla asennettujen valumuottien käytön avulla. Deltapalkin matala profiili pienentää rakennuksen kerroskorkeutta, mikä mahdollistaa helpot tekniset asennukset. Palkin palonkestävyys paloluokkaan R180 asti on osoitettu useissa täysimittaisissa palotesteissä, joten työmaalla ei tarvita erillistä palosuojausta. Tekninen asiakaspalvelumme palvelee ongelmatilanteissa niin suunnittelun kuin asennuksen osalta.

 

Deltapalkki rakenteessa

Deltapalkkeja voidaan käyttää yhdessä betonipilareiden tai -seinien kanssa. Deltapalkki liitetään pilareiden kylkeen PCs-konsoleilla tai pilareiden päälle HPM-ankkurointipulteilla. Liittorunko- tai teräsrunkoratkaisuissa palkkien ja pilarin väliset liitokset tehdään joko pultti- tai hitsausliitoksilla.

 

Deltapalkki ja ontelolaatta

Deltapalkeilla ja ontelolaatoilla välipohjista saadaan siistit ja näyttävät. Monimuotoiset rakennukset voidaan tehdä ontelolaatoilla ja Deltapalkeilla, joihin on valmistuksen yhteydessä asennettu julkisivun muotojen mukaiset valumuotit. Putkisto- ja johtoläpivienneissä voidaan hyödyntää sekä laatan onteloita että palkin reikiä.

Deltapalkki mahdollistaa jopa 12 x 12 metrin tai 8 x 16 metrin kokoiset rungon jännevälit. Deltapalkkeja on saatavilla 200–500 mm:n korkuisena ja vaadittua jänneväliä vastaavina pituuksina.

 

Deltapalkki ja kuorilaatta

Deltapalkkien käyttö kuorilaattojen kanssa mahdollistaa umpinaisen välipohjan rakentamisen. Kuorilaattojen paikallavalun yhteydessä myös Deltapalkit valetaan täyteen betonia, eikä palkkirakenteeseen jää tyhjiä onteloita. Deltapalkkeja on saatavilla 200–500 mm:n korkuisena ja vaadittua jänneväliä vastaavina pituuksina.

 

Tilaus- ja toimitusprosessi

Deltapalkki-toimitukseen kuuluu aina asiakkaan hyväksymä täysi suunnittelupalvelu: rakennesuunnittelulaskelmat, palkkien rakennepiirustukset ja liitosdetaljiohjeet.

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä täyttämällä oheinen lomake, tai ottamalla yhteyttä suoraan myyjiimme tai tekniseen asiakaspalveluumme.

Kysy Peikolta
Myynti
Tekninen asiakaspalvelu
Please enter a message
Peikko offices