Peikon betoniliitosten lanseeraus 8.6.2021

Yhteys betoniin -tapahtuman tallenne

Lanseerasimme 8.6.2021 uudet tuotteet betoniliitoksiin Lahden suurimman hyppyrimäen huipulla. Päivänvalon näkivät BOLDA®-pilarikengät, WILORA®-liitoskiskot sekä WILJA®-nostoankkurit. Mukana menossa olivat yhteistyökumppaneistamme Lahti Basketball, FC Lahti sekä Pelicans. Tapahtuman juontajana toimi Ilkka "Ili" Varmavuo.

Katso lähetyksen tallenne tästä.


Lahen parhaat joukkueet

Kysymykset ja vastaukset chatissa esitettyihin kysymyksiin

BOLDA®

Koska Tekla työkalut tulevat BOLDA®-pilarikenkään?
Suunnittelija voi nyt jo mallintaa BOLDA®-pilarikengän. Ensin pulttiliitos pitää suunnitella Peikko Designer® -suunnitteluohjelmassa, josta sen voi viedä Teklaan ja tuoda BOLDA® -kengät Tekla-malliin. Juuso Salonen tai Peikon tekninen neuvonta auttaa tarvittaessa. 

WILJA®

Onko WILJA®-nostoankkureissa enemmän kapasiteettia kuin PNLF®-lenkeissä?
Suorissa nostoissa, joissa käytetään nostopuomia, on WILJA®-ankkureissa enemmän kapasiteettia. Jos käytetään raksinostoa, kapasiteetti riippuu nostokulmasta ja eristepaksuudesta. Mikäli eristepaksuus on ohuehko, alle 180 mm, WILJA®-ankkurien kapasiteetti on suurempi, kun taas paksummissa eristeissä se on PNLF®-lenkkejä pienempi. Kun nostokulma ylittää 30° (haarakulma enintään 90°), tarvitaan lisäraudoitus, jotta WILJA® toimii.

Mikä on tiilipintaisen SW-elementin minimipaksuus ja huomioidaanko tiililaatan paksuus siinä?
Normaalisti kuoren vähimmäispaksuus on 80 mm, jolloin betonipeite ankkurointiharjoille on riittävä. Tiililaattapintaisissa elementeissä betonisen osan vähimmäispaksuutta voi pienentää 70 mm:iin kokoon WILJA® 4 asti, kun elementin raudoitus vastaa ankkuriharjojen kapasiteettia. Isommilla lenkeillä purkuhetken ja asennuksen aikaista betoniluokkaa on tarvittaessa nostettava. Lisätietoja saa teknisestä asiakaspalvelusta.


Saako WILJA®n painopisteeseen paksuissa, kantavissa sisäkuorissa?
WILJA® on geometrialtaan samankaltainen kuin PNLF. Edelleenkin nosto on harjaterästen puolivälissä. Paksuissa kuorissa painopisteeseen saaminen voi olla haastavaa. Siihen meiltä löytyy sisäkierrenosto-osia, joilla painopisteeseen saamiseen helpottuu. Tapauskohtaisesti voi miettiä myös normaalia leveämpien WILJA®-nostolenkkien käyttöä, jolloin nostokohta sijoittuu lähemmäs elementin painopistettä. Lisätietoja saa teknisestä asiakaspalvelusta.

WILJA® 7 ja 8 ei ole olemassa raskaiden sänkkäreiden nostoa varten?
Ratkaisua on mietitty, mutta tehtyjen testien jälkeen päädyttiin pitämään WILJA® 6 valikoimassa suurimpana. Suorassa nostossa, kun käytetään kahta WILJA® 6-lenkkiä ja dynaamisena kertoimena käytetään tavanomaista arvoa, elementin sallittu enimmäispaino on 16,8 tonnia.

WILORA®

Siirtymäkertoimet vaijerilenkeille?
Siirtymäkertoimia tai esim. jousivakioiden arvoja jäykistävien seinien FE-analyysejä varten ei ole vielä määritetty.

Miten kilpailukykyinen WILORA® on?
Asennusnopeus on ehdoton etu. WILORA® on helpompi ja nopeampi asentaa kuin irtonaiset vaijerilenkit. Lisäksi sillä saavutetaan parempi laatu ja voidaan varmistaa sauman täyttyminen huomattavasti helpommin kuin irtolenkkejä käytettäessä.

Onko WILORA® kapasiteetti samaa luokkaa kuin Halfenin HLB loop?
WILORA®-vaijerilenkkien kestävydet ovat kilpailukykyisiä markkinoilla olevien samantyyppisten tuotteiden kanssa.

MUUT KYSYMYKSET

Milloin verkkokauppa tulee käyttöön?
Kutsumme ratkaisua asiakasportaaliksi ja sen kehitystyö on käynnissä. Aikataulu varmistuu toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönoton jälkeen.

Kuka keksii tuotteiden nimet, ne ovat varsin mielikuvituksellisia?
Peikolla nimiä pohtii iso työryhmä. Ehdotukset menevät mankelin läpi, ja sitten vielä varmistetaan, etteivät nimet tarkoita mitään loukkaavaa eri kulttuureissa. Jäljelle jäävistä vaihtoehdoista valitaan sitten tuotteelle meidän mielestämme sopivin nimi.

Mikä on Peikon tuotteiden hintojen kehitys lyhyellä ja pitkällä aikavälillä?
Tuotteemme hinnoitellaan perustuen materiaali- ja työvoimakustannuksiin sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Kysy meiltä lisätietoja

Heikki Jäämaa

Heikki Jäämaa

Myyntijohtaja

Mobiili 040 712 3432
heikki.jaamaa@peikko.com

Timo Ukkonen

Timo Ukkonen

Liiketoimintapäällikkö

Liitososamyynti

Mobiili 040 747 9744
timo.ukkonen@peikko.com

Juuso Salonen

Juuso Salonen

Liiketoimintapäällikkö

DELTABEAM® ja DELTABEAM® Frame

Mobiili 040 712 3451
juuso.salonen@peikko.com