Go and gerber it!

September, 30, 2019

Pilari edessä ja epätoivoinen jatkuvan palkkilinjan tarve? Kiihkeä haave palkista, joka vain jatkuisi pilarin läpi ilman sen kummempaa sähellystä? Juuri tähän tilanteeseen keksittiin Gerber-liitos.  

Ja nyt on se hetki, kun Gerber-liitoksesta on tullut parempi kuin koskaan.

Peikon DELTABEAM® on erinomainen liittopalkki, joka mahdollistaa matalammat välipohjat, ja jonka hyödyt erottuvat erityisesti edukseen korkeassa rakentamisessa. Gerber-liitoksia on käytetty DELTABEAMin® kanssa aina sen historian alkulähteiltä asti – 30 vuoden ajan, tarkkaan ottaen. On ollut hetkiä ja työmaita, joissa liitokset eivät ole olleet niin sutjakoita kuin niiden tulisi olla. Tämä johti kehitykseen – uudistettuun Gerber-liitokseen.

Mikä oikeastaan muuttui?

Uudistettu Gerber-liitos helpottaa harjatankojen asennusta ja betonointia, mikä nopeuttaa asennusta (tai mahdollistaa vaikka pidemmän kahvitauon) ja nostaa suupieliä työmaalla. Sekä liitoksen päätylevyä että laattakannaketta on muutettu.

Harjatankojen asennus on yksinkertaista, sillä ontelolaatan ja DELTABEAMin® välinen tila on nyt suurempi liitoskohdassa. Harjatangot ohittavat liitoskohdan osumatta päätylevyyn ja/tai ontelolaattoihin. (Hei, meillähän on aikaa juoda toisetkin kahvit!)

Palkin sisään valettu betoni valuu suorakaiteen muotoisista rei’istä Gerber-liitokseen kahden palkin välillä. Se on itseasiassa niin yksinkertaista, että sitä on vaikea huomata. Kun kehitystoimenpiteet on tehty oikein, on lopputulos niin saumaton, että et edes muista asioiden olleen koskaan toisin. Because forerunners care.

Matti Vartiainen

Matti Vartiainen, B. Sc. (Civ. Eng.) works as a DELTABEAM® Product Manager for Peikko Group Corporation. Since he started at Peikko in 2001 he has also worked in R&D, in DELTABEAM® Project Management and as a Business Manager for DELTABEAMs®. Prior to his career at Peikko he has worked as a Business Manager of Project sales (Vierumäen teollisuus) and in Construction Engineering Companies both in Finland (Finnmap Oy) and Germany (Gladen Ingenieurgesellschaft für das bauwesen) and participated in numerous specialized engineering projects.

Comments Write a comment
Fill out this field
Invalid email address
Fill out this field
Post
No comments yet